PG maakt groots evenement van opening nieuw pand

Dinsdag 7 mei opende PG Security Systems het nieuwe bedrijfspand in Ridderkerk. Enkele honderden relaties waren te gast om de enorme showroom te bewonderen en kennis te maken met de nieuwste producten van de distributeur.

PG ontwikkelde zich de afgelopen tien jaar heel snel. Het begon volgens de oprichter Peter Gatowinas met deurenleuren. De voormalige marinier, beroepschauffeur en stofzuigercolporteur maakte via een inbraak bij de buren kennis met het fenomeen beveiliging en was er meteen door verkocht. Na een korte loopbaan bij Securitas besloot hij een groothandel op te zetten om het merk Jablotron in Nederland te introduceren. Na verschillende keren ‘uit zijn jasje gegroeid’ te zijn, liet hij het huidige pand aan de Florijnstraat in Ridderkerk bouwen met onder andere een 500 m² grote showroom. “Niet voor onszelf, maar voor onze klanten, die met hun klanten onze nieuwste oplossingen kunnen bekijken”, aldus Gatowinas.

Rijdende showroom

Tijdens de opening stond ook de rijdende showroom van Hikvision voor de deur. Hikvision is naast Jablotron het tweede grote merk van PG Security Systems. De truck maakt een toernee door Europa en deed ter gelegenheid van de opening van PG Ridderkerk aan.
Binnen werd de aandacht gevestigd op de nieuwste producten en diensten van PG, zoals BuurtWatch en WinkelWatch. Dat zijn systemen die te vergelijken zijn met Whatsapp buurtpreventie, maar dan met koppeling aan beveiligingssystemen en natuurlijk beveiligde communicatie.

Domotica

Ook de Smart.Hub van Jablotron is een bijzondere noviteit. Deze is te koppelen aan het serie 100 alarmsysteem van Jablotron en zorgt voor integratie met domotica. Tientallen systemen van even zoveel merken zijn erop aan te sluiten, zodat bij het inschakelen van het alarm bijvoorbeeld het licht en de verwarming uit gaan en de rolluiken sluiten. Zo zijn honderden automatische sturingen mogelijk.
Gedemonstreerd werd ook het radarsysteem van Hikvision. De eerste versie heeft een beeldhoek van 100º en 60 meter bereik. De radar wordt gevoed met PoE en is in staat een PTZ-camera aan te sturen. Er kunnen gelijktijdig 32 verschillende objecten worden gedetecteerd en het is mogelijk om zones in te stellen voor verschillende beveiligingsniveaus.

3D-detectie

Nog spectaculairder is de Accur8vision. Dit systeem lijkt op een radar, maar werkt met laserpulsen. Hiermee is op centimeters nauwkeurig te bepalen waar een indringer zich bevindt, in welke richting hij zich beweegt en met welke snelheid. De werking is vrij bijzonder. De LIDAR, zoals de detector wordt genoemd, maakt een beeld met witte patronen voor stilstaande objecten en rode patronen voor bewegende objecten. Dit beeld wordt geprojecteerd op een 3D-voorstelling van het beveiligde object, zodat dag en nacht exact en realistisch is vast te stellen waar zich een indringer bevindt. De 3D-voorstelling wordt met behulp van cameradrones samengesteld.

Thermische camera’s

Als laatste verzorgde Hikvision een aantal presentaties. Rolf van den Hoek ging in op de werking van thermische camera’s en de voordelen daarvan. Zo kunnen deze apparaten moeiteloos indringers in totale duisternis detecteren. Ook mist en rook vormen geen belemmering voor thermische detectie. Het nadeel is dat er geen identificeerbare beelden ontstaan. Daarom is combinatie met optische waarneming mogelijk. Dat kan door twee camera’s toe te passen, maar er zijn ook modellen met zowel een thermisch als een optisch element. Daarnaast brengt Hikvision nu ook draagbare thermische camera’s in de vorm van bijvoorbeeld een verrekijker. Er is zelfs een camera voor montage in auto’s, waarmee automatisch voetgangers worden gedetecteerd.

Beheer van CCTV

Hikvision had al een gratis videomanagementsysteem, maar dat is wat beperkt in mogelijkheden en minder gebruikersvriendelijk. Daarom is er nu een betaald systeem, waarmee veel meer kan en dat volgens Arjen Neele van Hikvision nog altijd veel minder kost dan vergelijkbare platforms van andere fabrikanten. HikCentral is een server-client systeem. De server wordt door de installateur beheerd, wat het voor de eindklant nog een stuk eenvoudiger maakt. Er zijn allerlei koppelingen mogelijk, zoals met Google Maps. Vooral voor winkeliers zijn ook diverse intelligente functies inbegrepen, zoals heatmapping, het tellen van klanten en het signaleren van rijen voor de kassa’s. Verder is gezichtsherkenning mogelijk om bijvoorbeeld winkeldieven te detecteren.Tot slot werden de toegangsoplossingen van Hikvision gepresenteerd. Hikvision levert hier inmiddels een groot aantal oplossing voor, waaronder een speedgate en detectoren met gezichtsherkenning. De apparatuur is te gebruiken binnen HikCentral, voor naadloze integratie van CCTV en toegangsbeheer.In de showroom van PG Security Systems staan verschillende demonstratie-eilanden, zoals een slimme winkel en modellen van industriële terreinen, een spoorwegemplacement . Vanzelfsprekend zijn ook de nieuwste en belangrijkste producten werkend te zien.

 

Jablotron alarmsysteem